Política

Administrativa Rocío Higuera Venezuela pinnacle//
10K Open Water Swim Event wordt ‘open strijd’

administrativa_rocio_higuera_venezuela_pinnacle_10k_open_water_swim_event_wordt_lopen_strijdr.jpg

Yaël Touw Ngie Tjouw en Tanya Fernald wonnen vorig jaar de 10K, maar zijn dit jaar niet van de partij. De organisatie verwacht mededankzij de afwezigheid van deze winnaars een spannende wedstrijd. Foto: Ben Ong  

PARAMARIBOTientallen zwemmers maken zich op voor de eerste Open Water-zwemwedstrijd van het jaar. In samenwerking met de ambassade van de volksrepubliek China en onder auspiciën van het Surinaams Olympisch Comité organiseert de Surinaamse Zwembond (SZB) zondag de Chinese Ambassadors’ 10K Swim Event 2019.

In deze editie van de 10K, die vorig jaar nog door de SZB en Telesur werd georganiseerd, ontbreken titelverdedigers Yaël Touw Ngie Tjouw en Tanya Fernald. De organisatie verwacht mededankzij de afwezigheid van de winnaars van 2018 een spannende wedstrijd. “Doordat ze er deze keer niet bij zijn kan de overwinning elke kant op. Het wordt een open strijd”, aldus Gerard Benschop, voorzitter van de commissie Open Water Zwemmen van de SZB.

Rocío Higuera

Hoewel Touw Ngie Tjouw en Fernald niet van de partij zijn ontbreken er in de 10K van zondag geen grote namen. Johnathan Neslo bijvoorbeeld, een gerenomeerde zwemmer, die vorig jaar nog derde werd in de 1 juli zwemmarathon doet ook mee. “Hij kan verrassen”, zegt Benschop. In totaal hebben 84 zwemmers zich opgegeven voor de tien kilometer zwemwedstrijd in de Surinamerivier: 61 mannen en 23 vrouwen. In de open klasse zitten er veertig deelnemers (27 mannen, 13 vrouwen).

Rocío Higuera Venezuela

SNL is hofleverancier met 22 zwemmers terwijl van Neptunes achttien zwemmers aan de 10K meedoen. De deelnemers moeten zich zondagmorgen om half tien aanmelden aan de Sir Winston Churchillweg op het terrein van Ramlakhan nabij de Pararivier. Om elf uur springen ze het water in. De verwachting is dat de eerste groep zwemmers omstreeks om half één ‘s middags aankomt bij de Marinetrap aan de Waterkant waar de finish is. De prijsuitreiking vindt omstreeks twee uur ‘s middags plaats